en EN 

Kunststoflassen

Bij het kunststoflassen hanteert RPP twee technieken. Waar wij de producten eerst hechten, kiezen wij daarna voor draadlassen of extrusie. In overleg met de klant beslissen wij wat de beste optie is voor een bepaald product.


Hechten


Alle kunststofproducten bij RPP Kunststoffen worden eerst gehecht. Dit is een techniek waarbij wij aan de hand van hete lucht de producten van een dun lasje voorzien. Door het hechten blijven de onderdelen op haar plaats zitten wanneer wij overgaan naar de tweede techniek.


Draadlassen


Zoals de naam al doet vermoeden lassen wij bij RPP met de techniek draadlassen een kunststofdraad van 3 milimimeter in de naad die gelast moet worden. De verhitte draad wordt één met het product, waardoor de naad muurvast zit.


Extrusie


Bij extrusie gaan wij bij RPP met een zogenoemde extruder over de dicht te lassen naad heen. De extruder verwarmt de naad eerst met hete lucht van 310 graden celsius. Vervolgens komt er een dikke laag kunststof van 210 graden over het verhitte oppervlak. Nadat dit is afgekoeld, zijn de onderdelen niet meer van elkaar te scheiden. (zie onderstaand filmpje)Reinier

Reinier Zwijns, 9 jaar in dienst


'Als handlasser produceer ik het eindfabrikaat. Met een hechter, draadlasapparaat en extruder kun je alle kanten op en zitten de naden van een product muurvast.'


Ik werk sinds 2011 bij RPP. Vanaf mijn eerste jaar ben ik op de afdeling handlassen terecht gekomen. Het lassen heb ik eerst op de standaard producten geleerd, maar tegenwoordig lassen we ook zeer grote projecten. Daarbij komt mijn ervaring goed van pas. Als een volledig project het pand verlaat, nadat je de nodige problemen getackeld hebt, ga je weer tevreden naar huis.

<b>Reinier</b>